Leaderboard

11 November 2013

Weekend di rumah paklong Amsyar...


Assalamualaikum...


Weekend takda aktiviti sangat kami 2 beranak....since papa Amsyar ke Terengganu kursus,Hari sabtu memang hari duduk dirumah saja... Hahahaha.. Bukan tak boleh nak keluar bawak Amsyar jalan-jalan tapi kemalasan melanda...Plan nak bawak ke Molly pun tak jadi... Takpa la....walau duduk dirumah tapi masa itu sangat berharga ok....Dapat spend masa sepenuhnya dengan buah hati...


Hari Ahad pulak tengahari lagi kami dah gerak ke umah abang aku dekat Gunung Rapat...Amsyar seronok la nak p umah Paklong sebab dapat jumpa kawan main dia....abg alief & abg amier tu...Memang seronok la dia main sampai seharian xtidoq...Oh..hari Ahad abang aku buat birthday anak dia sikit...Nur Amiera Hasya yang tengah tunggu result UPSR...buat kecik-kecik ja..jemput 5 orang kawan baik dia....

Mengisi masa tak buat apa...hahaha...tak penah kot amik gambar camni...1st time ni...


Seronok la banyak mainan...Time ni abang amier & abang alief takda..p kenduri..so, Amsyar main sorang-sorang...


Menu untuk birthday party petang tu...Ada mee rebus..ada makaroni bakar (lupa amik gambar), ada kek (of course la dah nama birthday party) & pai ayam....homemade by my SIL selain kek tu la...hihihi...so, memang hari tu melantak ja kerjanya....lepas makan tu makan ni....takpa, rezeki Tuhan bagi...hehehe..Alhamdulillah...Time orang potong kek Amsyar tido...tido pun kejap ja...tak sampai pun 15 minit...


Anak ibu baru bangun tido...muka blur...Hahahaha.. tapi bangun-bangun ja terus nak makan kek...Hehehehe...


Aktiviti petang...tapi tak petang sangat pun..time ni panaih terik lagi..Gigih jugak budak-budak ni nak main besikal...Amsyar pun join jugak la..mana boleh tengok saja kan...Walaupun tak reti lagi naik besikal mahupun kayuh besikal..tetap nak jugak naik...nasib abang amier sanggup tolak dia....hehehe..Nanti kamu dah besar & pandai kayuh besikal ibu beli besikal okey....Eh, kalau xde besikal cemana nak praktis kayuh besikal ni?? hahaha...



Ujan pun turun renyai-renyai...so, otomatik aktiviti berbasikal kena stop...Hahaha...tak leh naik besikal diaorang naik moto pulak...Tengok gaya amsyar tu...amboi kamu nak...


## Gitu la aktiviti hujung minggu kami 2 beranak...serius mati kutu bila hujung minggu papa xbalik...huwaaa...Takpa, minggu ni papa balik dah...& mau jalan2 lagi...hehehe...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley