Leaderboard

20 November 2013

Hantar Ucu masuk UITM..


Assalamualaikum...


Phew!!! What a busy day...chewaahh..kemain...hahaha...tapi serius, semalam ngan harini memang bz...nak update blog pun tak sempat tau...terperap cerita minggu lepas...


Ok la...minggu lepas kami ke KL...eh, tak masuk KL pun actually...ke UITM, Puncak Perdana hantar ucu masuk belajar. Ucu tu adik papa Amsyar...so Amsyar panggil Ucu la...Dapat sambung belajar buat Diploma Teknologi Kreatif (Skrin) under Fakulti Filem, Teater & Animasi. First time la Ucu berpisah dengan mama...so, leh agak kan situasi airmata bila perpisahan itu berlaku...Ala, biasa la tu...aku dulu 1st day masuk UIA pun malam tu menangis ingat family....pastu ok dah...


UITM Puncak Perdana kami tak pernah sampai lagi. Nasib tak sesat..terima kasih kepada GPS kerana dengan bantuan beliau kami berjaya sampai ke UITM Puncak Perdana tanpa sesat...Hihihi...


Signboard...

Tempat pendaftaran...kami sampai pagi...pendaftaran start 8.30 pagi...
time ni memang tak ramai sangat pun...


Salah sebuah blok bangunan asrama diaorang...cantik cam apartment...


Sesi pendaftaran pun bermula....cuba tengok lane lelaki dengan pompuan? Hahaha...2 orang ja budak lelaki? ramai lagi budak pompuan...ni time pagi ja...tak ramai lagi yang datang..tapi memang pompuan ramai dari lelaki pun...


Ini dewan makan...ok la...makanan pun murah-murah...sesuai la dengan student kan...


Ucu dapat bilik tingkat 2...bilik cam apartment la...ada hall...ada 3 bilik..2 bilik air...
total student untuk 1 rumah tu 8 orang...tapi kan..kesian ucu dapat katil tingkat atas..jenuh nak memanjat nanti...hehehe..

Bilik Ucu...ada 4 katil...double decker...ucu lak dapat katil atas..hah, jenuh nak memanjat...tapi kan, bilik ni sangat sempit..bayangkan 4 orang dalam bilik tu..memang sempit...

Tempat study pulak dekat hall....

Rombongan kami...hehehe..time ni nak balik dah...kesian ucu kena tinggai...
Belajaq rajin-rajin ya ucu....

## Rindu & terkenang zaman masuk UIA dulu weh....




2 comments:

  1. Awalnya update! Hihi.
    Ssuai kot bilik tu kecik sbb umah ala2 apartment kan. Hehehe.

    ReplyDelete
  2. semalam punya entri...dah siap taip msk draft..arini bru publish..hehehe..tu cepat benar updatenya...hihi..

    tak la..kesian la sebab berhimpit2 dalam bilik kalau nak amik barang...tp xpe la..nk pegi study ...bukan nak pegi tido kan...hahaha....nsb la meja study semua kt luar...

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley