Leaderboard

07 March 2013

Postpaid Celcom...

Assalamualaikum...

Saja nak sibuk buat entri pasal postpaid celcom jgk...sebab apa? check Dayang pnya blog...hehehe..since dayang suruh share experience guna postpaid celcom kan...

Menjadi pelanggan celcom & menggunakan celcom postpaid since 2008...time tu mmg 1st time guna postpaid....dh xingt pakai plan apa, tp time tu xda amik pakej yg ada internet. Seingat sy time tu amik pakej yg ada sub tu...3 in 1 kot klu xsalah...time tu bru bercouple2 ngn papa Amsyar...so, kami amik plan yg sub ni la...kiranya papa Amsyar time tu sub...sy ni jd org bawah dia la...(serius dh lupa apa nama plan tu)...benefit yg dpt time tu, call, sms, MMS & video call semuanya free. Tp hanya antara sub2 ni la..klu ngn org lain...dh compom2 la kena charge..biasa la, time cintan cintun kan nk selalu call, sms....hahaha..that's the reason kami pilih postpaid celcom kot. Selain jarang jmpa time tu..so, komunikasi melalui telefon sgt berguna...

Bil lak, sy amik yg limit RM100 & papa Amsyar RM300. hahahaha..dia kan sub (kepala)...tp xingt lak RM300 tu max limit @ apa. uish...maaf la ye, sbb asyik xingat je...lg best, time register no tu kami boleh pilih sendiri no yg kami nak...pilih combinasi tarikh lahir la...

So, lps 2 thn (lebih kurang) guna postpaid, sy tpaksa tukar la ke prepaid blik. Sebab? sbb time cintan cintun dh abis kot...hehehehe...reason yg kurang bernas nampak. xde la...tukar ke prepaid sb xlarat nak bayor bil....hehehe...betoi la...lgpun time tu sb sy guna 2 no...1 maxis & 1 celcom (celcom hanya utk call / sms papa amsyar je & maxis utk sms & call kwn2, parents etc)..rs cam waste lak smpai guna 2 no. dh satu hal nk usung 2 hp ke sana ke mari...lgpun time tu menjadi surirumah...bajet utk bayor bil tepon xde...dgn berat hati tpaksa meluputkan no kesayangan & kembali menjadi pengguna prepaid.  Papa amsyar lak dia tukar celcom ke maxis menggunakan no yg sama. No 019 tu jgk...tp tukar jadi maxis. No sy takleh buat camtu sb sy kan sub je...hukhukhuk..so kena la terminate.

3 comments:

  1. tudia..hihihi..kami bercinta, cinta biasa2 ja..dah kawen ni bercinta berjauh pula...cinta luar biasa.. <3

    ReplyDelete
  2. yatie...hehehe..biasa la time bercinta...ari2 mest nak kol...mst nk sms..tmbah lak dok jauh...hehehe...

    ReplyDelete
  3. hihi. nasib baik dulu we ols is not mcm tu wpun jauh. cinta2 gitu ja. kui3. ada ada tak da takpa. kah3.

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley