Leaderboard

19 June 2013

Malang Tak Berbau....

Assalamualaikum...hi blog! Ni nak update cerita yg dh basi...tp walaupun basi, tetap segar bugar fresh di ingatan tau....

Kejadian pertama kali seumur hidup ni...Tuhan saja yang tau la cemana perasaan time tu..Alkisah, kejadian pada 4/6/13 aritu..waktu kejadian koi 1 lbh time lunch tu...lokasi, jalan odw nak balik ke rumah...dekat2 sekolah tasek...

Tak tau nak cakap cemana, tetiba keta depan brek mengejut..apa lagi, yg dibelakang ni pn brek mengejut la jugak...dh terkejut kan....tp malang nya, dh sebab mengejut punya hal, xleh nak elak..terus cium bontot keta depan...Ala..huwaaa....nasib baik la blkg xda keta...kalau x mau keta belakang pn cium bontot keta aku jugak...

Boleh tahan kuat jugak la encik ABU ni hentam keta depan...mak hai...sekali keta honda city baru daaaaaa...masak la...utk mengelakkan jem plak nnt, maka acara berbincang dgn apek keta honda tu dilakukan di tepi jalan la..xkan nak berbincang tgh2 jalan...kang jem aku gak susah...Nasib la apek honda city tu baik sangat. dia xmarah2 pun. Aku pun dh sorry 40x bagai...mmg salah aku la sbb hentam bontot keta dia...apa2 kesalahan pun, samaada aku yg salah @ tak...bila dh kes langgar belakang dah sah-sah yang melanggar tu salah. Terus call papa amsyar yang kebetulan time tu mmg dh odw nak balik Ipoh, nak amik keta kuning dia baru beli. Kena marah seround....napa leh langgar keta tu...ohoi!!! ingt saja-saja ka suka-suka hati nak hentam keta org?? Bergenang jugak la air mata bila kena marah cmtu kan...aku ok ke idak, xpulak di tanya...hurmmm...

Lama gak la tersadai tepi jalan tuh, dengan panaih terik...sabaq aja la..lepas2 disscuss semua ngn apek honda city tu, kata sepakat telah dimeterai iaitu dia akn claim insurans lah untuk repair keta dia kan. Keta baru kata kau...garu kepala brapa kali apek honda city tu tengok keta baru dia kemek bontot...hahaha...Dan memandangkan insurans encik ABU hanya 3rd party punya insurans, maka segala belanja utk repair encik ABU adalah tanggungan sendiri...isk..isk..isk...tp nasibla xde teruk mana encik ABU nya..kemek bonet depan, lampu kanan pecah sebelah (harus kena ganti baru la)...yg lain2 ok. Keta apek tu pun kemek kat bontot...haha..

So, lps diskusi trus balik umah...menenangkan diri utk seketika. tunggu papa amsyar smpai, terus g balai buat report. Huh, 1st time in my life....masuk opis pn lambat sb nak setel kan hal2 report dulu. Tp, time tu la jgak balai punya ramai org nk buat report jugak. Ramai jugak yg eksiden rupanya. Hahaha. So, disebabkan papa amsyar nk p setel hal amik keta kuning dia tu...kami balik la dulu. Malam baru pegi balik buat report. Aku terus masuk opis. Takkan nak cuti lak. 

Oh, lupa plak nak cerita sbb keta depan brek mengejut. Nak tau sbb apa...sbb nya hanya kerana ada driver yang bangang buat u-turn kt tmpt yg xleh u-turn..memang bangang! 

Ni la gambaran encik ABU dan honda city yang encik ABU cium bontot dia....



Alhamdulillah, takda kemalangan jiwa dilaporkan..huhu...xleh bayang kalau apa2 jadi kat aku..terima kasih Tuhan...syukur alhamdulillah...memang betoi2 pengalaman yang xdapat dilupakan la....

Dah kena pesan lepas ni hati2..ok, baiklah! 

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley