Leaderboard

24 June 2013

Syurga Kami...

Assalamualaikum..hi blog! 

Dah lama nak update pasal rumah yg kami diami sekarang ni. Kan sebelum ni dok cerita psl misi mencari rumah sewa...punya susah nak dapat rumah area sini...bila dah dapat, memang rezeki kami...Walaupun rumah sewa, dan bukan rumah sendiri...tp Alhamdulillah inilah syurga kami 3 beranak...

Cerita tentang jiran2 pulak, memang baik..alhamdulillah. jiran sebelah kanan, mmg mcm dah lama kenai. sgt baik & klu kami 2 beranak ada masalah, memang kt depa la kami mngadu. Mcm kes papa amsyar terbawak balik kunci rumah ke Tg Malim haritu....hah! smpai koi 10 kami 2 beranak dok di umah depa sementara tunggu papa amsyar balik. Nak ke rumah mak mertua boleh, xjauh pun. Tapi hari tu dh penat sangat. Lepak la kat umah juran sebelah. Lagi best, time bertukar2 juadah..hehehe...klu ada masak lebih tu memang akn bg jiran sikit. Mcm tu la sebaliknya...jiran sebelah kiri pulak xada kt umah sgt. Sgt jarang la balik..kiranya mcm rumah persinggahan diaorg ja. So, sebab tu xberapa nak kenai sangat.

Paling best, depan umah setiap hari Khamis ada pasar malam. Hah, seronok kan...jalan kaki sikit ja. Tp pasar malam kecik aja la....boleh la setakat nak beli makan utk dinner...

So far, kami memang puas hati. Owner pun baik. Sewa rumah pun boleh tahan. Mampu la nak bayor kan...Raya ni jemput la ke rumah. Eh? tetiba...hehehe...

Ni ruang depan..ruang tamu merangkap semua ruang...hahaha..ruang bermain Amsyar, ruang tengok TV...dh luas, semua boleh buat kat sini. Rumah ni ada 3 bilik, 2 bilik air (actually 1 bilik air ja, tp owner dh renovate jadi 2). 

Ni port paling best...dapur ku...hehe..seronok sb dapur sgt luas...amsyar siap boleh drift la pusing2 kat dapur katanya....tp tu sblm adanya meja makan ni la...tp walaupun ada meja makan, ruang dapur ttp luas...


Inilah syurga kami...walau xbesar, tetapi ada tempat untuk kami 3 beranak berteduh. Itu dh memadai kan....harap ada rezeki plak nak beli umah sendiri lepas ni...amin

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley