Leaderboard

19 June 2013

Oh BukiT Gambang Resort....

Assalamualaikum...hi blog! Kemain laju puan blog ni update.....

Cerita basi lagi...layan kan aja la ye puan-puan sekalian..

Ni cerita bercuti ke Bukit Gambang time cuti Wesak aritu. Memandangkan cuti Wesak jatuh hari Jumaat, so  fikir2 ada la peluang nak bwk Amsyar berjalan2...time tu pun sekolah baru start cuti ye puan-puan...Memula nak ke PD...tp ramai yang kata air laut PD xelok...ye la, bila pergi pantai kena la jugak mandi laut seround kan..so, cancel PD..pastu fikir nak ke Gold Coast Morib...since nampak kat Groupon ada offer utk hotel & taman tema...Tapi papa Amsyar lak xmau...xbest katanya. Dia suggest ke Pantai Timur. Tapi idak le ke Kelantan @ Terengganu...hehehe..ke Kuantan sahaja. Ermmm....kuantan apa yang menarik? So, pikir punya pikir...jom ke Cherating lah! Cam menarik...tapi, dah kata p time Public Holiday & cuti sekolah....lambat2 booking hotel jangan harap lah nak ada hotel kan...tpaksa la cancel ke Cherating...sudahnya ke Bukit Gambang aja la....

P time cuti sekolah memang ramai sgt org..dengan yang buat family day, opis day, seminar dan mcm2 lagi. Mana dengan jauh gila perjalanan nak ke sana. Hah, baru tau. Ingt dekat ke Ipoh-Kuantan tu? Mau sakit badan jugak la..so, bertolak dr Ipoh koi 9 lbh kurang pastu ke Kuantan ikut Genting...best gak lalu bawah genting...hahaha...ingt nk singgah genting sedas...tp lain kali la ye....hahaha...xabis2 ibu amsyar ni...

Gambar2 di Bukit Gambang mmg xdo lgsung. Malas nak amik gambar. Hahaha. Snap 2-3 keping cmtu ja. bersesak2 time kat theme park, dgn Q panjang nak msuk sana....letih sungguh! Papa Amsyar kata, baik g Lost World Tambun ja klu camni...hahaha......

Ni hotel yang kami amik utk 1d 2N...Arabian Bay Resort...cam ala-ala Arab gitu...gmbr ihsan Google aje sb memang xde amik gambar pun....

Ni pn ihsan google jugak...bilik kitaorg mcm ni...ni Family Suite...Ada 2 bilik...ok la...tp paksu ngn papa amsyar asyik bising xde ASTRO...hahaha

Amsyar dengan paksu nya...berkepit ngan paksu ja...

Amsyar bersama ibunya...hahaha...time ni baru smpai..setel hal registration...nampak unta ni comey lak...hihihi

Ini budak sangat excited nak swimming....nampak panas, ni sebenarnya pagi ni...orang memang ramai toksah cakap la kan...memandangkan dh pegi, layan kan aja budak ini, papa dia ngan paksu swimming....


Itu saja cerita bercuti kami....ujung bulan ni ke CH lagi..Insyaallah

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley