Leaderboard

18 June 2013

Mealshake untuk Amsyar....

Assalamualaikum...hi blog! puan tanah kedaung kembali lagi....

Macam ni lah kalau puan blog dh terlebih rajin kan. Sehari nak update sampai 2-3 entri...hahaha..ops! jangan tegur..kang merajuk jadi malas balik kan dah susah...

Jom kembali ke pangkal jalan ye anak2...hahaha...ni mai puan blog nak share cerita Mealshake & Amsyar..(wah, kemain tajuk). Actually dah lama survey pasal Mealshake nih...pasai apa xtau la dok main tarik2 tali nak beli ka dak. Last2, early May aritu beranikan diri untuk order 1 mealshake utk Amsyar. Sebab apa mealshake? hurmmm....memandangkan Amsyar dulu pernah kekurangan darah merah, so doktor mmg suggest bg supplemen utk dia + bg dia makan sayur2 ngn buah2 banyak. 

Alhamdulillah, lps follow up yang lepas amik ujian darah tu, kandungan darah merah dia dh ok. Dah menunjukkan peningkatan. Tapi masih kena bg supplemen utk dia. Pulak tu rentetan lepas kena HFMD aritu, selera makan dia mmg drop habis-habisan. Ramai yang tegur badan dia dah susut. Risaunya Tuhan saja yang tau. Pulak tu dia mcm kerap demam, kerap selsema & batuk. Senang kata antibodi dia xkuat. Senang jangkit....So, ibu tawakal dan berdoa usaha bagi mealshake ni & harap sangat2 dapat membantu. Ye la, kita berikhtiar kan. Selebihnya, serah pada Dia. Dia yang maha mengetahui. 

So, beli dr sorang pengedar Shaklee ni (melalui FB). Alhamdulillah, baik orangnya. Siap dapat harga promosi + gift. Dah jadi kawan sb apa2 memang akn rujuk kat dia. Skang, dh hampir sebulan Amsyar amik mealshake, syukur alhamdulillah, dia dh tak demam, batuk & selsema (Harap berterusan la mcm ni). Kalau demam yang biasa2 tu xpa. Budak nak membesar kan. Yang lagi best, selera makan dia kembali mcm dulu. Lagi berselera lagi ada la. Happy nya hati ibu..best sangat bila pengasuh kat taska gtau Amsyar makan banyak. Thari makan, ptg sebelum balik pun makan. Pulak tu skang dah pandai cakap "nak kit...nak kit" (nak sikit) bila tgk mak pak dia makan....Alhamdulillah...alhamdulillah....

Jom kita tengok kebaikan mealshake ni....

Khasiat Mealshake utk anak2 & Anda:
1. Meningkatkan sistem imunisasi badan
2. Membantu meningkatkan selera makan anak2
3. Membantu atasi masalah ekzema utk kanak2 & dewasa
4. Cantikkan tekstur kulit agar lebih sihat 
5. Membantu memudarkan parut
6. Menjadikan anak lebih sihat, aktif bertenaga & fokus yang tinggi sepanjang hari
7. Atasi masalah sembelit terutama kanak2
8. Atasi alahan ketika mengandung & menaikkan selera makan ibu mengandung

Ni le rupa mealshake tu...perasa vanila yang sangat sedap...(cemana leh tau sedap tu? hahaha..sebab dah try la)1 container ni tahan 3 bulan mcm tu sebab bg sehari sekali je kat Amsyar...tu pun 1/2 sudu je...tp kalau mak pak amsyar pn join mkn mealshake ni, xla tahan sampai 3 bulan kan...hehehe...Boleh dicampur dalam air milo @ susu dia pagi2 @ senang bagi ja ratah. Amsyar suka ratah cmtu ja..hahaha..

Nutrisi yang terdapat didalam mealshake...

Ni gabungan mealshake + Omega Guard..Omega Guard ni bagus untuk imunisasi & perkembangan otak....meningkatkan perkembangan memori & daya ingatan. So far, xde bagi Amsyar OG ni lg...cuma ada la risik2 ngan kawan yang beli mealshake tu psl OG ni...Insyaallah....



Bila ada pengalaman sendiri baru berani nak cerita...lagipun pengalaman org kan xsama...ada yang xsuka..ada yang kata alah, tu pun nak cerita..ada yang kata anak aku ok ja..xpayah nak supplement2 bagai...ye la, anak kita mana sama kan..sy sebagai ibu mahukan yang terbaik utk anak @ saya berikhtiar....ini salah satu ikhtiar saya...selebihnya saya serahkan pada Dia... 

rasa cam pengedar shaklee plak!! hahaha...

Gambar2 adalah ihsan cik GOOGLE....


1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley