Leaderboard

27 June 2013

Ninetology Insight i9430...

Assalamualaikum...syukur, ujan turun dengan lebatnya. Alhamdulillah, Dia mendengar doa kita semua....bila ujan ni memang harap sangat jerebu ni akn berkurangan. Bangun pagi tadi, nampak langit dh cerah...dah xde bau asap & pemandangan pun dh kelihatan......Alhamdulillah, jerebu dah kurang....

Okey...puan blog arini nak cerita pasai cik nine ni..nine apa pulak dah ni...hehehe..ia adalah Ninetology Insight i9430...satg kita tengok gambaq cik nine ya..ni semua gara-gara cik black buat hal la...dah selalu sgt off sendiri...nampaknya ada la peluang nak merasa pakai hp canggih sikit dari cik black tu (cik black pun canggih jugak..cuma nak upgrade sikit ja)...Kalau cik black xbuat hal, jangan la harap nak dapat beli handphone baru..Kebetulan last week balik kampung, menonong la kami 3 beranak + paksu Amsyar ke kedai jual handphone. Papa Amsyar memang dah gtau awai-awai dah, amik ninetology ni....tapi time tu aku xda kata la setuju ke tak sebab xleh terbayang di mata lagi rupa cik nine ni cemana. Kena tengok dulu baru decide kononnya...Ingt nak ushar Samsung ja..(hahaha..xsudah-sudah berangan)...tapi, memandangkan papa Amsyar yang nak membayarnya, kena la mengikut apa sahaja yang dia kata. Okey, saya yang menurut perintah...hehehe...

Bila dah sampai kedai, dan tengok depan mata cik nine...terus jatuh cinta...hehehe..ok la..seakan2 samsung jugak...(dok berangan lagi). Harga cik nine RM699...Tp aku guna rebate 200 tu...pastu tolak cik black 200..so, papa amsyar just bayar RM 299 sahaja. Ok la tu kan...

Sedikit info pasal cik ninentology:

Ninetology ni adalah jenama dari MALAYSIA. So, mengikut Website Ninetology, setakat ni mereka dah keluarkan 7 buah handphone  (Pearl Mini, Insight, Palette, Black Pearl, Black Pearl II, Stealth & Stealth II) dan 3 buah tablet (Outlook Pure, Outlook Tablet & Outlook Xpress). Keluaran yg femes skang ni BlackPearl 2, Insight dan juga Stealth 2.

Spesifikasi:


CPU             1 GHz, Dual Core
Network       GSM / HSDPA / WCDMA
Display          4.3" WVGA, IPS, One Glass Solution Display
Camera         8 MP / 2.0 MP Front
Memory        4GB / 512MB
OS                Android 4.0
Battery          1800mAh
Input              Touch
Connectivity   WIFI / GPS, AGPS / Bluetooth / FM
Features         LED Flash    
                      Video Call
                      Dual SIM

(nak tau banyak lagi spesifikasi ninetology ni sila klik website ninetology ye)

Cik Nine...Hitam jugak menjadi pilihan (ada 2 kaler je pun yang ada dlm pasaran....hitam & putih)

Ni kaler putih....mana lagi cantik? hehehe..

Setakat ni, okay aje cik nine ni. Cuma nak cari casing dia susah sikit. Sekarang ni pun cik nine xda pakai baju lagi..hikhikhik...semalam pusing satu GM cari casing...memang susah nak cari. Online ada la jual. Biasa la, handphone xberapa nak 'terkenal'..memang camtu la...hehehe...

2 comments:

  1. Eh? Kata HTC? HTC dr Malaysia eh? =_=" buta tepon. Hahaha.

    ReplyDelete
  2. saya salah...bukan HTC...hahaha....

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley