Leaderboard

02 September 2013

Cerita Hari Merdeka, tetamu istimewa & birthday kembar....

Assalamualaikum....

Selamat menyambut kemerdekaan yang ke 56! Plan nak bawak Amsyar tengok bunga api la malam merdeka tu...tahan punya tahan, last2 sampai koi 10 ja dia leh tahan mata...pastu terus lena...xleh tengok bunga api la macam tu.. takpa la...tak penting pun ye dak? hari merdeka kami xdak apa program pun...cuma ada tetamu istimewa akn berkunjung ke teratak kami & meraikan birthday si kembar...Ni 3 in 1 punya cerita sebab malaih nak buat entri satu2...hahaha...punya la malaih aku ni...


Esoknya, pagi-pagi dah bertung tang tung tang kat dapoq siapkan laksa lemak. Ni request dari sepupu Abang Cik yang nak makan sangat laksa ni. hahahaha...aku ni bukan la pakar masak laksa pun...ntah cemana la leh siap request lak. Alhamdulillah, sampai jugak sepupu aku & wife dia ke teratak kami...kebetulan diaorang datang Ipoh sebab ada family day opis Abang Cik dkt Lost World Tambun..Alang-alang dah sampai Ipoh, kena la singgah umah kan. So, dalam koi 12 macam tu depa sampai la umah. nasib senang nk mencari rumah kami. Tak sesat....

Ini la tetamu istimewa hari tu...my cousin & wife....sampai jugak kan..hehehe...sempat lagi tu berposing sambil makan laksa...hehehe...


Khusyuk nampak makan laksa...sedap ka? hehehe...

Laksa lemak ku...hehehe...komen dr orang yang request, awat kaler kuah xkuning? huhuhu..ni versi letak rempah kari..hahaha...bukan laksa lemak cam kuah masak lemak tu...resipi sendiri kata kan..hentam saja la....so far, orang yang request tambah 2x okeh...kira ok la kan.... :-)

So, lepas makan-makan, rehat kejap kami ke rumah abang pulak. Bawak abg cik la sebab alang-alang dia kat Ipoh ni kan. Bukan senang nak turun Ipoh ni....kebetulan hari tu birthday si kembar, Alief & Amier...so, ada makan kek sikit. Takda la buat besaq-besaq pun. Kami-kami saja...

Ni la si kembar tu...dah 8 tahun dah budak 2 orang ni...yang sebelah kiri adik, Amier & sebelah kanan abang, Alief....senang nak cam..hehehe..sebab dah selalu tengok. Kalau orang baru jmpa memang xtau nak teka mana satu abang mana satu adik. Ni la abg cousin amsyar....3 orang cucu lelaki mak abah aku...yang lagi 3 pompuan...6 orang semuanya...tu eksaited la dapat hadiah dari papa diaorang...bukan main seronok...


The cakes!!!!!! it's so yummy okeh...huhuhu...


Lastly...harus kena ada gambaq budak ini...hehehe....seronok kemain bergolek-golek atas karpet gebu tuh...tapi memang best pun..gebu, lembut nya....hehehe


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley