Leaderboard

07 October 2013

Edisi Rajin: Projek hujung minggu - Kek Marble


Assalamualaikum...

Projek membuat kek lagi uols!!! hahaha...i'm addicted to baking now....sampaikan semalam p shopping barang dapur beli tepung jagung & tepung gandum pun papa amsyar perli, nak buat kek apa pulak...hahaha...tu utk stok ye...lagipun semalam dah siap buat kek marble....

Disebabkan planta ada dalam peti ais tu dah lama xbuat apa... (selalu guna buat nasi goreng planta ja)...so, idea nak buat kek pun datang lah...kek apa la yang senang, hanya pakai bahan asas macam planta, tepung gandum, gula, & etc.....terpikir la kek marble nih...memang senang sangat nak buat...bahan-bahan pun memang senang sebab pakai yang ada dalam stok saja. Kali ni pakai hentam buat tanpa merujuk resipi...cewahhh!!! Hehehe....xsempat nak google dah..so, kira hentam saja la labu.. 

Nasib baik menjadi cuma bahagian tengah xberapa nak masak sikit...sebab suhu oven terlampau panas. Kena adjust lepas ni...tapi boleh la makan walau tengah xberapa nak masak. Sikit ja yang xmasak. Buang yang xmasak tu, dah leh makan...Hehehe..tapi dah licin sebab Amsyar suka sangat. Dia pun tolong jugak buat kek...tu yang seronok tu bila kek dah siap....

Dah siap nak masuk oven...

Hasilnya...

Dah siap potong...xsabar nak tgk layer-layer tu....nasib menjadi...Tapi still leh improve lagi bagi lawa sikit....hehehe...

Bagi makcik sebelah umah sikit...opah sikit...yang selebihnya kami makan...buat minum petang...hihihihi...

Ops...seksi sikit..baru lepas mandi terus nak makan kek dia buat....xsempat2 tunggu pakai baju...


## Pavlova bila nak buat ni???? Hehehehe....


3 comments:

  1. Ehem. Iols ms ngandung tiap2 mgu wat kek. Ahaks!!

    ReplyDelete
  2. ehem...ni bukan mengandung ye... hihihihi...

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley