Leaderboard

22 October 2013

Random Photos.... Weekend punya cerita...


Assalamualaikum...


Malas nak buat satu-satu entri...so, buat random photos saja la...aktiviti kami minggu lepas... 

Pagi Sabtu, buat appointment dengan Dr. Alex check up progress Amsyar..Alhamdulillah, Dr. Alex cakap semuanya nampak OK...Amsyar nampak aktif & membesar macam biasa...Oh, bagi yang tak tau Amsyar dulu pernah kekurangan darah merah...rentetan kisah dia demam & warded, so bila check didapati darah kurang...

Itu time dia 11 bulan....Sekarang, 2 tahun...Alhamdulillah....anak ibu semakin sihat...result darah pun menunjukkan semua dah ok.... cuma macam biasa, kena bekalkan makanan yang berkhasiat untuk dia.... Habis jumpa Dr. Alex, bawa dia breakfast roti canai...berselera makan...Oh, hari Sabtu papa Amsyar OT...Petang baru dia balik Ipoh...so, kami dua beranak ja la pegi klinik.. Lepas breakfast singgah TESCO beli ayam sebab pikir nak masak nasi ayam...simple2 sudah...


Alhamdulillah, nasi ayam menjadi...kali ni buat ayam panggang madu...boleh tahan....Ayam kalau perap semalaman lagi sedap....set nasi ayam xlengkap sebab xda kicap & sambal merah....hahahaha...lupa nak beli cili hidup buat sambal...nak letak sos xsedap pulak...Sayur pun ada salad ja...tomato ngan timun lupa nak beli...apa la...asyik2 lupa...Next time buat set lengkap pulak.... Hahaha...


Lepas masak, terus ke stesyen keretapi amik papa Amsyar....Gambar kami dua beranak sementara tunggu papa sampai...Kena pulak time tu hujan...lebat pulak tu...Balik rumah terus bersantap nasi ayam...hehehe...Papa Amsyar komen, sedap....hahaha...suka-suka...boleh masak lagi lepas ni...Amsyar pun makan bertambah-tambah...Alhamdulillah....


Hujung minggu mesti ada projek punya...hehehe..kali ni buat kek versi cup pulak...adunan sama je dengan kek marble haritu...cuma tukar kaler je...kali ni buat hijau kuning pulak....tapi bila dah masak kaler tu tak naik sangat...maybe sebab buat kecik-kecik dalam cup tu...Saja buat dalam cup pulak sebab senang nak ngap...Memang pun..keluar ja dari oven panas-panas, Amsyar ngan papa dah siap amik sorang satu.....Time-time tu jugak boleh habis...Hahahaha....Dapat sikit ja bila buat pakai cup...Jadi la buat minum petang kami...hantar umah MIL sikit...Ada lebih esoknya saja tambah cream cheese...oh, sedap...cam cupcake...


Hari Ahad, takda aktiviti.....masa bersama dirumah saja....lunch kami makan kat Restoran Sabar Menanti dekat stadium....lepas tu balik pusing-pusing cari rumah. Sebelah petang, Uncle Joe minta tolong papa pasang tombol pintu rumah diaorang dekat kuarters...Dapat jugak masuk tengok rumah kuarters tu camna....ok gak...besar...cuma biasa la, rumah tinggal..kena cuci la...Pekena coconut shake yang jual kat tepi jalan....nampak sedap..so try beli 1....ermmm...boleh la...kesan minum coconut shake, aku sakit kepala sampai ke malam...Huwaaaa....Salah coconut shake tu ke? Hihihi...

## Minggu ni apa plan pulak ya? Oh, esok lusa interview....kena study sikit...berdebar pulak...hehehe...Moga dipermudahkan segalanya...Amin..





No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley