Leaderboard

23 October 2013

Wordless Wednesday #Baca Buku


Assalamualaikum... 


Nama pun wordless...xmau merepek merapu panjang berjela...layankan aje gambar Amsyar baca buku...

Mood tengah ok nak baca buku ni...tak payah suruh2..dia sendiri akan ambik buku pastu baca...ibu pun kena dok sama baca dengan dia....

Tengok gambar yang dia kenai, pandai tunjuk...
"Ibu, cat...ibu, ni fish...ibu, ni aeroplane" 

Dah mengenal banyak benda....kadang-kadang tanpa diajar dia sendiri akan sebut apa benda tu meskipun 1st time dia nampak...betullah, kanak-kanak seusia ini akan cepat tangkap apa yang orang sekeliling cakap @ act...

Dah lama xbeli buku baru untuk Amsyar..Okey, nanti kita shopping buku pulak ye...

Oh, abaikan la duduk camtu ye...Kadang-kadang meniarap, kadang tertonggeng bila baca buku....Hahahaha....nak study kena la proper ye dak? Actually ada ja belikan meja jepun tu untuk buat baca buku ni...tapi, hampeh...dia siap naik duduk atas meja tu...cemana tuh? Hehehehe...kena beli kerusi kecik la mcm ni...baru sesuai nak duduk & study kan....okeh2...misi mncari kerusi kecik untuk Amsyar lepas ni....Kerusi & buku baru...

## Alhamdulillah...kena semat minat membaca dari kecik ni....


2 comments:

  1. d yatie...ha..dah besar kan? hihi...no baby baby lgi....hihihi...

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley