Leaderboard

18 December 2013

Wordless Wednesday: Penyakit Malas...


Assalamualaikum...

Penyakit malas mai dah...
Memang malas nak update blog...
Tapi harini gagahkan diri tukar wajah blog sikit...
Dengan harapan lepas ni jadi rajin nak update...
(Konon ja kan....kalau dah malas tu tak boleh buat apa dah)

Tapi takpa la...penyakit malas yang satu ni tak bagi kepentingan pun...
Buat ok...tak buat pun ok...hahaha...tak rugi.....
Paham ke? Tak paham? Aku pun tak paham apa aku tulih...
Abaikan ok....

Beban kerja semakin banyak....
Rasa cam nak minta naik gaji... 
Tapi sapa la daku ni....kan kan kan....
Kuli jek....kerja bertimbun pun gaji tetap camtu...
Redho sahaja...jalankan tugas dengan amanah & telus...gitu...
Tapi kadang2 ngelat juga la...
Sampai satu masa terpikir nak quit & buka bisnes...
Alah, dulu pun camni...nak buka bisnes kek la....itu la...ini la...
Last-last tak menjadik pun bisnes nya...
Hangat-hangat taik ayam je kan...
Oh, yang lepas takmau ungkit ok....
Kali ni buka buku baru...
Misi baru....azam baru...
sempena nak masuk tahun baru 2014...

Insyaallah....
Plan ke arah itu sudah ada...
Cuma kena ada keazaman & kegigihan...
Kena tekad & nekad....
Kena banyak belajar & minta ditunjuk ajar...
Kena tanya ramai orang..minta pendapat dari setiap sudut..
Mohon dipermudahkan impian nan satu itu...
Apa impian tu??? Eh...tak mau cita lagi....
Perjalanan masih panjang.....
Semoga 2014 menjadi tahun yang sangat baik untuk kerjaya & untuk family...
Insyaallah...


## Dah panjang pulak aku membebel....dah bukan wordless dah ni...


2 comments:

  1. all the best for coming business!~ ;)

    ReplyDelete
  2. phew....anyway thanks a lot mak icha....hope mjadi la ini kali...kuikui

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley