Leaderboard

03 September 2013

26 days to go....

Assalamualaikum...


Memang dah sahih rega minyak naik 2 kupang (aku lambat update pasai ni) hahaha.....2 kupang 1 liter banyak tu...sana sini dok pong pang pong pang pasai minyak nih...ada setuju, ada xsetuju...ada yg mencemuh, ada yang marah...hurmmm....xmau komen banyak-banyak...yang aku tau balik keja nant kena p isi minyak jugak...what to do...naik ka turun ka, minyak tetap kena isi.... kan? Lain la kalau nak p kerja naik 'gerek'...hahaha...


Hari ni dah 3 September....welcome September!!! Another 26 days to go...can start counting the days dah...tik tok tik tok...


Lagi 26 hari anak bujang aku genap 2 tahun...Alhamdulillah...Syukur, dia membesar dengan baik didepan mata kami...setiap hari dapat tengok perkembangan dia..dari baby...sampai sekarang dah berlari ke sana sini..Macam xpercaya dari baby sekecil itu, sampai sekarang dah besaq panjang...oh, please stop dreaming...tampaq pipi sedas...asyik2 tak percaya...hahaha...percaya la ada anak sebesar itu ok! Dah boleh bagi Amsyar adik dah pun...ops!


Bila genap setahun, memang excited macam mak-mak lain jugak nak buat birthday anak...anak dah setahun kata nya...cuma, its depend la mak pak nak sambut cemana...xsemestinya wajib kena ada majlis harijadi, potong-potong kek...cuma, bila orang kata birthday...sinonimnya potong kek. Takpa la..itu hak masing-masing kan...Anak tu xreti apa pun lagi... Macam kami, time Amsyar genap setahun tahun lepas, kami buat majlis doa selamat & jamuan makan kat kampung. Niat tu lebih kepada nak buat kenduri & menjamu orang makan. Sambil tu selit la majlis kecik untuk Amsyar. Tu sebab nak bagi budak-budak happy...sebab ada kek & dapat hadiah sikit. Yang penting majlis apa-apapun kena ada doa supaya apa yang kita buat tu mendapat berkat.


Tahun ni, kita tengok macam mana...apa kata bajet...hahaha...kalau xdapat buat makan-makan, potong kek...masih boleh sambut hari istimewa tu dengan cara lain. Kan? Yang penting tiap-tiap hari doa anak itu membesar dengan sihat, menjadi anak yang soleh, dengar kata..


Permata hati kami...Rafieq Amsyar Bin Rafizee Uzair


Family kecik kami...alhamdulillah...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley