Leaderboard

12 September 2013

Weekend kami di KL...

Assalamualaikum...


Actually ni entri hari selasa sebenarnya...tapi masuk draft sebab aku xda mood nak sambung...minggu ni macam-macam perasaan ada...stress, meluat, tensen, geram, rasa bodo....hahaha......So, tak payah la cakap pasal perasaan-perasaan itu ya....nanti bikin hati aku tak keruan lagi...terus mood nak update ilang lagi....Harini gagahkan jugak siap apa yang patut...xsyok pulak kalau xupdate blog...buka tengok cerita yang sama ja...aku boring, apatah lagi orang yang jengok blog aku ni...hahaha..bajet ada yang jengok....pada yang jengok terima kasih daun keladi...lain kali jengok lagi ye....


Nak cerita weeekend kami yang lepas...best sebab dapat ke KL setelah sekian lama. Setahun lebih jugak la meninggalkan bumi KL. hahaha....kali terakhir ke sana time Amsyar 6 bulan...hah! Lama jugak kan? Bukan apa, ramai kawan kat KL....tu sebab utama nak ke sana disamping sedara 2-3 orang yang bermastautin disana....lagipun KL lah tempat kenai papa amsyar, dating semua...hahaha....so, banyak nostalgia disitu...


Ok, disebabkan dapat jemputan open house (walau dah habis bulan Syawal), open house masih ada ok....hehehe...sepupu yang di Mutiara Damansara & bff Lieza buat open house. Disebabkan dah lama sangat xjumpa Lieza (last jumpa time bulan 2 tahun 2012)...anak-anak kami masih kecik....so, aku macam nekad nak jugak pergi...& alhamdulillah....papa amsyar tanpa banyak soal setuju...hahaha....so, hari Sabtu kami gerak dari Ipoh pagi & terus ke rumah cousin aku di Mutiara Damansara. Makan sampai kenyang...hehehe..menu adalah Nasi Tomato, Laksa & menu sampingan lain....Sampai pun dah tengahari haruslah kelaparan masing-masing....Lepak sana sampai koi 5 lebih...


Destinasi kami lepas tu ke rumah Krey dekat Setapak. Krey ni kawan susah senang time kat UIA dulu...roomate tapi lain-lain course lah...hehehe...very close sampai aku pun rapat ngan family dia. Dulu time study, time weekend selalu ikut dia balik umah dia. Maklum la...umah dia dekat ja dgn UIA tu kan...Lama jugak xjumpa dia..last jumpa time aku pregnant 8 bulan...tengah sarat tu aku p kenduri kawen dia kat Cheras....Nak jumpa punya pasai....pastu dia bersalin bulan 1 aritu, smpai anak dia sekarang 8 bulan....so, kena gak jmpa dia & anak dia...boy juga, Mifzal Haritz namanya....

Rafieq Amsyar with kawan baru...adik Mifzal Haritz namanya...baru 8 bulan...comey, cam muka mak dia...mulut pok pek pok pek...sembang apa xtau la...Seronok sangat jumpa Krey & family & of course jumpa si kecik Mifzal ni....


Tadi gambaq anak-anak....ni mak-mak with the kids pulak...hehehe...kat umah Krey kami dijamu murtabak sedap yang papa amsyar suka...hehehe...dulu time pegi umah krey pun dia jamu murtabak tu jugak...sebab tu papa amsyar suka sebab dah penah makan....Lepak sana, sembang-sembang sampai Maghrib pastu terus gerak ke Kota Damansara, iaitu misi mencari Burger Bakar Abang Burn....hahaha...kisah burger di entri sebelum ni....





Kami tumpang tido rumah sepupu aku, Abang Cik di Kuarters Kastam, Kelana Jaya...mula-mula ingat nak bermalam di hotel ja, tetapi mengenangkan bajet untuk hotel xdak, so....kami decide tumpang tido semalam rumah abang cik...hehehe...bukan main nak tido hotel bagai...eh, hotel yang murah sahajo...Rumah sepupu aku ni tingkat 11...tinggi la jugak...seronok ja tgk permandangan di bawah. Amsyar la paling suka...kemain dia...tak habis-habis dok sebut "wow...tingginya...wow tingginya"...mula-mula malu rimau dengan sepupu aku ni...amsyar panggil pakcik...tapi lama-lama, semakin mesra gitu...hehehe...


Hari Ahad, lepas breakfast dirumah abang cik, kami terus gerak ke Wangsa Maju. Rumah member aku jugak...Zuria namanya..Kawan UIA jugak...dan kebetulan orang Kedah jugak...hehehe...dengan zuria pun lama jugak xjumpa...last kami jumpa time dekat kenduri kawen Krey...zuria anak dah 2...hehehehe...menu dirumah zuria, laksa & rendang...rendang sangat sedap.....1st time jugak zuria jumpa Amsyar...lepas ke rumah zuria, kami terus ke rumah Lieza lak di Jalan Klang Lama...kira ni destinasi last pastu terus balik Ipoh. Kat umah lieza, menu Nasi Dagang. Tkda gambar sebab Lieza busy melayan tetamu...hehehehe...


Maaf entri panjang sebab malas nak buat part-part....hahahaha...sangat best dapat jumpa kengkawan....lepas ni xtau bila nak jumpa lagi....



No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley