Leaderboard

23 September 2013

Cuti Hari Malaysia....Wang Kelian Satun & Taman Ular, Perlis....

Assalamualaikum...

Mood nk mengupdate blog memang xdak langsung. Tak tau pasai apa....sebab tu arini update cerita 2 minggu sudah...hehehe...sudah basi ceritanya...Nasib la....

Time cuti hari Malaysia aritu kami dua beranak balik kampung. Sebab cuti 3 hari...bosan kalau dok umah ja..sebab papa Amsyar ke Terengganu. So, tinggai kami dua orang. Nasib baik abang aku balik kampung. Tumpang dia saja la....

Hari Ahad tu, pagi-pagi lagi kami dah gerak ke Wang Kelian Satun. Sampai sana pagi-pagi senang sebab time tu orang xramai lagi. Sejam lebih jugak la nak sampai sana. Bagi yang xtau, Wang Kelian ni dekat Thailand sana. Sempadan Perlis & Thailand la...Katanya kalau ke sana hari Ahad, tak payah pakai pass apa-apa...Boleh ja masuk macam tu. Aku pun tak pasti sebab dah lama sangat x kesana. Ni baru p balik. Kaki shopping memang best la ke sini. Banyak sangat barang2 murah. Memang murah....gila rambang mata. Nasib la time p tu xberapa nak berduit sangat. hahahaha...aku hanya rembat Toto Narita 1. selebihnya semua barang Amsyar...Time kami sampai memang panas terik. Mencabar jugak la....letih bjalan, dukung Amsyar, ligan Amsyar...hahaha...last-last mood shopping hilang sebab penat. Lepas ke Wang Kelian, kami singgah ke Taman Ular, Perlis. Last aku ke Taman Ular ni time aku tadika....hahaha...lama gila weh! 

Selamat Datang...

Berderet kereta nk masuk. Nasib la...kalau sampai awai memang xramai orang lagi...

Signboard berhampiran pondok pemeriksaan nak masuk Thailand ni....

Welcome to Thailand...hahaha...sawadikap...

Kedai-kedai yang menjual lebih kurang camni la...daku xlarat nak ambil gambaq banyak-banyak dah time ni..huhu...fokus nak shopping...tapi, nasib xshopping sangat...so, kedai-kedai memang tepi jalan macam ni. Panjang ke dalam....sapa larat jalan sampai habis, memang hebat la....semua yang menjual ni orang Thailand. Memang rambang mata kot tengok macam2 barang ada. Barang dapur, periuk belanga, mainan budak2...baju-baju & macam2 lagi la.......


Destinasi seterusnya....Taman Ular....hehehe..nasib kat sini xramai sangat orang...Harga tiket untuk dewasa RM 5 & kanak-kanak 4 tahun ke atas RM3....yg lain-lain free...hehehe...

Anak bujang yang takut-takut berani tengok ular....yang kecik dia ok..bila ular besar dia takut...aku lagi la....geli yang amat...

Tengok tu....xmau tengok langsung ular sawa tepi tu...hhihihi...aku pun geli kot..besar gila...ingt ular ni paling besar..tapi, bila keluar...ada lagi ular sawa yang lagi besar....Selain dari ular, rupanya kat luar ada jugak cam mini zoo...ada buaya, monyet, oastrich, kambing, rusa. 

Lastly, singgah Kuala Perlis menikmati suasana angin pantai...hahaha....bila balik rumah semua kepenatan...



2 comments:

  1. Tak pernah tau Wang Kelian. KahKahKah. Tau Padang Besar je. =P

    ReplyDelete
  2. d yatie...
    hehehehe...nak ke wang kelian leceh sikit sb naik bukit turun bukit...tu ramai lebih suka ke pdg besaq....

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley