Leaderboard

17 October 2014

Pregnancy Journey: Beli barut baby online...


Assalamualaikum...

Plan asalnya barut baby ni mak aku yang nak buatkan...
Tapi, biasa la...sibuk yang amat pulak tok Amsyar sejak dua menjak ni...
Sempat buat tilam untuk adik Amsyar ja...
Yang lain-lain kena ikhtiar ler cari sendiri...


Kalau kat rumah ada mesin jahit memang aku DIY ja barut ni...
Tak susah mana pun...
Tapi, ila dah takdak memang kena online aje la...
Rupanya macam-macam jenis barut baby sekarang ni...
Kalau dulu-dulu kaler putih suci murni ja kan...
Sekarang ni dengan corak cantik-cantik...kaler-kaler gitu..

Tapi, aku tetap prefer kaler putih...
Walaupun orang kata kaler putih cepat kotor la...tak cantik la...
Haishhh...Tak kisah lah...janji sekarang ni nak bagi ada ja....
Kang last minit p cari, buatnya terberanak awai...baru kalut....


So, lepas survey sana sini (of course survey cari yang paling murah)..hahaha...
Jumpa FB akak ni...


Harga paling murah...untuk barut plain (putih) RM 10 / 3 helai...
So, aku oder 2 set (6 helai)..tambah pos RM6...
Ok la..setel bab barut...


Harini, aku dh dapat barut tu...yea....saya suka saya suka bak kata Mei Mei Upin Ipin...



Kain tak panas & tak tebal sangat...
Just nice untuk baby....



2 comments:

  1. Sy dlu pun beli online yg wrna warni. Yg suci murni mak tempah ngn org kpg. Hehe.

    ReplyDelete
  2. heheheh, kalo yg kalerpul tu, bleh cuci mata...muahahahah...

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley