Leaderboard

29 October 2014

Pregnancy Journey: Check up 36 weeks...


Assalamualaikum...

Semalam check up 36 weeks & review dgn doktor result BSP....
Setakat ni semuanya okey..result BSP pun okey..
Cuma keras kejung menunggu nak dpt no giliran & dipanggil...
Dekat sejam kot tunggu...
Mana dengan perut kosong hapa pun xmakan lagi...
Alahai...nasib la...
Check up kat KKIA gitu la kekdahnya...
Sabor la banyak-banyak...gitu...


Cerita hal check up pulak...
Tak jumpa nurse pun sebab nurse ramai xdak...
Bagus jugak...lagi cepat..kalau tak, jumpa nurse, p amik darah & check urine..
Pastu menapak ke lab yang jauh nya boleh tahan....
Pastu tunggu lagi...jmpa nurse balik utk review result darah & urine...
Sembang-sembang dengan nurse....tanya itu ini...
Bila dah sudah..tunggu turn nak jumpa doktor....
So, begitu lah prosesnya...
Hahahaha... tak tau bersyukur aku ni kan...
Nak membebel ja kejanya....


Cerita baby pulak...Alhamdulillah...
Doktor scan & baby dah pun 2.8 kg...
Semua ok...kepala dah kat bwah...uri pun dah naik atas...air ketuban pun cukup...
Baby pun aktif...
Tunggu masa ja la sekarang...
Tak boleh nak jangka awal ke lambat...


** Dah 2x mimpi nak bersalin....time Amsyar dulu takdak pulak terbawak-bawak sampai ke mimpi..haishhh...excited sangat kot pikiaq sampai termimpi2... huhu...



1 comment:








Mini Rage Face Happy Smiley