Leaderboard

03 October 2014

Check in 1 malam di Hospital Ipoh...


Assalamualaikum...


Alhamdulillah, terima kasih pada yang mendoakan...
Khamis dah masuk keja dah...
Rabu discharge....


Kisahnya, warded 1 malam dekat Hospital Ipoh gara-gara muntah & cirit birit yang agak teruk...
Tak tau la sebab apa.,...maybe salah makan... (haritu teringin makan durian creepe sebab ternampak kat pasar malam)...huhu..makan sikit je pun....maybe sebab makan durian creepe tu la kot....
Nasib Amsyar takde apa-apa sebab dia pun makan jugak...
Dalam pukul 11 malam macam tu, start muntah...
Ingat sekali je la...tapi lepas tu kali kedua, ketiga sampai la 5 kali..
Memang dah lembik & tak larat dah...
Terpaksa papa Amsyar pecut balik dari Tg Malim pukul 2 pagi...
Terus ke hospital... bukan apa, risau baby je...sebab lepas muntah perut sakit semacam...


Terus ke wad bersalin & check jantung baby...alhamdulillah, baby semua ok...
Dalam 3 jam jugak dok melangut kat situ... (memang hampeh...penat menunggu)...
Hanya nak jumpa doktor pakar je pun sampai kena tunggu 2 jam lebih...
Sebab doktor yang check kesan ada something wrong dengan jantung aku..
Istilah perubatan utk mslh ni HEART MURMUR (Bunyi desiran jantung yang abnormal) 

more info pasal heart murmur tengok sini: www.mday.info


So...doktor suggest masuk wad sebab nanti diaorang nak scan jantung tgk betoi ke idak ada mslh tu...
Dengan berat hati, terpaksa setuju utk msuk wad...
Berat hati nak tinggalkan Amsyar sebenarnya & tak prepare apapun...tapi dah terpaksa...
Masuk wad bersalin & dapat 2nd class wad pakai GL papa Amsyar...
Merasa utk kali kedua pakai uniform pink...hihi...
Tapi bezanya bukan lepas bersalin...
1st time jugak masuk wad kat Hospital Ipoh...


Check yang lain semua ok...baby pun ok...
Diet control pun ok....so far, xada apa yang membimbangkan...
Scan jantung pun alhamdulillah, normal...
Takdak injap yang bocor atau apa...


Wad 2nd class....
Masuk je takda orang..
Ada 4 katil...
Dah petang sikit baru ada orang yang lepas bersalin masuk...


Drip 2 botol air...
1st time drip ni....
Sakit kot time cucuk jarum tu...


Breakfast di hari pertama...

Breakfast di hari kedua...

Gambar lunch & dinner tak sempat nak amik..hahaha..tp paham2 aje la makanan hospital yea...
Pengalaman baru kali ni... dapat jumpa kawan-kawan baru jugak...
Kakak yang katil sebelah bersalin anak ketiga...tiga2 lelaki....yang ketiga senang je bersalinnya...
Yang kakak lagi sorang ni, anak ke 5...muda lagi...baru 32 tahun..anak dah 5... respect la kakak...
Yang katil depan aku pulak tengah menunggu nak melahirkan...anak ke 2..sama macam aku...
Tapi anak sulung dia dah 5 tahun... beza banyak jugak tu...
Semoga semuanya selamat....

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley