Leaderboard

09 April 2015

Review Fast & Furious 7


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...


Finally...tertunai jugak impian nak tengok Fast & Furious 7 nie..
Al kisahnya, kelmarin...kebetulan kami laki bini ada hal nak kena buat..
Papa cuti & aku amik half day je...
Benda kami nak setel tu pulak awai siapnya...
Alang-alang dah cuti apa lagi...ajak papa pegi TGV Jusco Kinta City la...
Dah lama weh tak dating tengok wayang...
Ingat zaman bercintan cintun dulu la pulak.... hahaha...


Okey...movie paling awal start 11.00 pagi...
Movie 2 jam 20 minit..buat kira-kira, okey...sempat masuk opis koi 2 petang..
Movie ngam-ngam habis 1.30....
Harga adalah RM 13.00..oh ya..kelmarin hari Rabu..dapat harga murah..
Eh, normal price tiket wayang berapa ah? Hahahhaa...dah lama xtengok wayang gini la...


My komen??? Aku bagi 5bintang!!!
Sangat best...sangat mendebarkan & sangat touching (part last Dom tribute to Brian)
Boleh nampak perbezaan teknik CGI tu..
Sampaikan aku siap tolong bagitau papa ni bukan Brian betul ni...
Part paling sedih...ending la...ada scene Brian dengan anak bini dia kat tepi pantai...
Pastu part tribute to Brian (Paul Walker)...
Nangis dalam hati ja...hahahaha...


Hahahaha..bukti dah pegi tengok...
Gigih aku snap pastu papa tengok aku lain macam ja..
Okey..nak update dalam blog aku kata.....



Scene-scene yang menarik...
Daku copy dari Internet...

Kereta terjun dari kapal terbang ..gayat wooo tengok...


Ini paling best...terasa gayat sekali..


Tony Jaa yang berlakon Ong Bak tu pun berlakon dalam movie ni...


Dom fighting with Shaw...


Jason Statham as Shaw..
Musuh utama Dom..


Korang yang minat action movie macam ni pegi tengok tau...
Sangat recommended untuk mereka yang minat...hahaha..
Aku sampai sekarang dok terbayang-bayang cerita ni...


3 comments:

  1. hasben aku suka nau cite ni..tapi dia selalu beli cd je..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tengok kat cinema ni lain macam feeling dia..dgn sound sistem..tapi tengok cerita jugak..kalau yang betoi2 best baru tgk kat wayang..berbaloi beli tiket...hehehe...

      Delete
  2. dah tengok dah 3.4.15 yang lalu. cuma x update kat blog je. Ni nak kena update juga la kalau mcm tue.

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley