Leaderboard

30 April 2015

Short vacation to Melaka (Menara Taming Sari)


Assalamualaikum...
Bismillahirrahmanirrahim..


Entry semalam pasai hotel..
Entry harini pasai naik Menara Taming Sari pulak...
Malas nak combine satu entry ja sebab nanti panjang berjela...
Teringin nak naik sebab 2 tahun lepas ke Melaka xdapat nak naik sebab ramai orang...
Kami sampai petang Jumaat, lepas check in hotel & isi perut makan asam pedas...
Terus zasss jalan kaki ke Menara Taming Sari...
Maklum lah..hotel selang satu bangunan je dengan menara tuh..
Bestnya kalau bukan weekend ialah orang tak ramai...
So, nak beli tiket naik menara pun tak ramai...
Harga pun tak sama dengan hari minggu..

Family photo...


Welfie dulu sebelum menara naik atas...
Tak ramai orang pun...


Adik behave sangat jalan jauh kali ni...
First time Amani jalan jauh...


Dah start naik atas..berpusing-pusing..
Terus aku rasa gayat...
Sebelum ni okey je kalau naik tinggi-tinggi...
Kali ni gayat sungguh..tak boleh tengok bawah langsung..
Faktor usia kah? Hahahaha...ke sebab menara tu berpusing sambil naik atas?


Enjoy pemandangan dari atas...
Tapi aku tak la enjoy sangat...hahaha..gayat..


Sebab aku gayat, Amani biar papa dia pegang...hahahaha..
Seronok kamu dik...tak gayat macam ibu ke?
Amsyar lagi la...siap pegi tepi tingkap tu tengok bawah...Ibu gayat oiii....
Padahal takde tinggi mana pun menara tu...
Kerek ar ibu kome ni...


Disebabkan ibu kome ni penggayat...maka ibu kome selfie je la sendiri...
Hahahaha...


Tamat kisah naik Menara Taming Sari..
Nantikan entry hari ke 2 jalan-jalan sekitar A Famosa pulak..

2 comments:

  1. salam kenal di alam maya dari kaknoor..

    ReplyDelete
  2. lom berpeluang lg naik taming sari tu...sebab ~ gayat..hahahah

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley