Leaderboard

29 April 2015

Short vacation to Melaka (Review Hotel)


Assalamualaikum..
Bismillahirrahmanirrahim..


Nak dijadikan cerita, tanpa plan apa-apa, adik aku dari Aloq Staq ajak berjalan-jalan ke Melaka..
Eh, actually ada la plan sikit..cuma lokasi tu yang tak plan..
Memula plan nak ke PD je...tapi pikir-pikir PD tak ada apa sangat...
Pastu ke KL aje la kita...Pastu last-last terus lajak ke Melaka...
Hotel pun main redah walk-in je cari..

Hari Jumaat amik cuti, pepagi terus gerak ke Melaka...
Jauh jugak lah kan ke Melaka dari Ipoh ni...
Lebih kurang 5 jam perjalanan sampai la ke Bandar Melaka..
Sebelum buat apa-apa, cari hotel dulu la kan...
Nasib ada...kami cari hotel yang dekat-dekat dengan Dataran Pahlawan..
Senang, jalan kaki je ke Menara Taming Sari & A Famosa tu...


Ni hotelnya...hotel bajet yang sesuai dengan bajet & walaupun hotel bajet tapi perkhidmatan memuaskan..
Bilik pun okay...
Yang best....selang sebuah bangunan ja dah sampai Menara Taming Sari...

Kadar Harga Bilik Hari Biasa
RM100.00 (Dua orang sebilik)
RM120.00 (Tiga orang sebilik)
RM150.00 (Empat orang sebilik)
RM170.00 (Lima orang sebilik)
RM200.00 (Enam orang sebilik)

Apartmen 3 bilik - RM300.00

Bilik 2 orang  
Bilik 2 orang
RM100.00 - RM120.00


Bilik 3 orang 
Bilik 3 orang
RM120.00 - RM140.00


Bilik 4 orang 
Bilik 4 orang
RM150.00 - RM170.00


Bilik 5 orang 
Bilik 5 orang
RM170.00 - RM190.00


Bilik 6 orang 
Bilik 6 orang
RM200.00 - RM220.00


Sumber gambar: Hotel Seri Pelangi Melaka


So far..untuk yang nak stay 1 malam tu ok la...
Just nak tidoq kan...hehehe..siangnya berjalan-jalan...
Walaupun hotel bajet, tapi kira ok la..
Dekat dengan Menara Taming Sari, A Famosa...
Berjalan kaki je....

Tempat makan pun senang nak cari....

1 comment:








Mini Rage Face Happy Smiley