Leaderboard

11 July 2013

Cerita hari 1st berpuasa....

Assalamualaikum semua...

Macam mana hari 1st berpuasa korang? Menu berbuka apa? Beli ke masak sendiri? 

Bagi aku, beli aje la memandangkan berbuka sensorang jek. Beli lauk sikit pastu balik masak nasi. Kemarin mak mertua bg cucur udang. Dah cukup 1 menu berbuka. Pas keja hajat tu memang nak singgah bazar dekat Medan Selera Tasek. Situ je yang dekat sebab satu jalan nak ke taska Amsyar. Ingat, singgah bazar dulu pastu baru amik Amsyar. 

Tapi kan.....agaknya kemarin 1st day puasa semua malas nak masak..so serbu bazar ramadan aje. Tu yang buat bazar ramai sesangat plus nak cari parking punya la azab. Dua tiga kali round, xdapat2 (kalau ada rezeki, dapat la). Tapi kemarin memang xda rezeki. Nak parking jauh pun dah penuh. Last2, malas terus amik Amsyar. Ingat balik masak je apa yang ada. Hahahaha.

Last2 nampak ada orang jual lauk-lauk + kuih muh tepi jalan odw nak ke umah mak mertua. Rezeki beli kat situ aje la. Ok la kan. So, beli ayam masak kurma 2 ketoi, + keli bakar sekor. Untuk Amsyar just standby beli bubur lambuk tu. Budak tu kat taska dh makan. Memang klu dia dh kenyang dia xmau makan dh malam tu. Main-main ja lebih. Hah, kalau main tu memang dia dh kenyang la. Tapi kan, hampir habis satu mangkuk bubur tu dia makan. 

Hari ni xtau la nak beli apa pulak. Memang xmau singgah bazar medan selera tasek dah. Hahaha, cam serik. Biarlah dulu...minggu depan ke baru pegi. (Macam la pegi minggu depan org xramai kan). hehehe...actually xde pun plan nak beli kat bazar mana2. kang balik klu nampak cam ok, singgah la. Kalau dak, beli kat tmpt kemarin ja. 

# Kakak mesej, mak buat cucur udang utk berbuka. Haishhh....saja nak bagi aku jeles la tuh.  Takpa, tunggu nanti balik kampung.

# Merindui suasana bazar Ramadhan Dato Keramat & Kg. Baru....

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley