Leaderboard

22 July 2013

Menu Iftar 12 Ramadhan...


Assalamualaikum...

Hari Isnin, 13 Ramadhan...sudah hampir 2 minggu kita berpuasa...tak lama lagi nak raya dah...mesti lagu raya pun dh berkumandang di sana sini...oh, belum bayar zakat lagi...this week kena remind papa amsyar...Blog ari minggu cuti...xdan nak update...hihihi..

Macam biasa hari minggu hari masuk ceruk dapur. Selalunya hari Ahad memang wajib masak. Hari sabtu berbuka umah mak mertua, so cuma masak puding aiskrim oreo tu je bawak g umah mak mertua. Hari Ahad lepas try masak ayam percik. Resipi simple dan sangat senang ni amik kat blog ANASUZANA - cahaya cinta ku...Not bad, sebab papa amsyar puji kemain...siap suruh tahun depan jual ayam percik kat bazar...hahaha..hamboih...

Menu tambahan, memandangkan ada lebih daging kisar dalam fridge...so try la buat bebola daging homemade..yes, berjaya...hihihi..senang je rupanya nk buat bebola daging homemade ni. So, jadila sup bebola daging feberet amsyar jugak. Sapa-sapa nk try buat bebola daging homemade ni resipinya:

Daging kisar, bawang besar & bwg putih (hiris halus2), tepung jagung, lada sulah & garam sikit. Gaul semua bahan, pastu bentuk mjadi bulat2 & rebus dalam air mendidih. Mcm msk kuih buah melaka tu, bebola akan timbul bila dah masak. 

Ayam percik...

Menu simple di hari 12 ramadhan..ayam percik, sup bebola daging, telur rebus sos cili + mayonis & puding aiskrim oreo....alhamdulillah...

# Seronok tengok orang update pasal juadah masing2...hehehe...sedapnya tengok ayam bakar blackpepper mak icha...kalau umah dekat mmg hantar pinggan dah..hahahaha....


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley